Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zajímavé odkazy-soc. a zdr.odkazy

Příspěvky

Nadace rodiny Vlčkových

1. 8. 2022

Program na podporu budování odborných kapacit dětské paliativní péče, zatraktivnění oboru dětské paliativní péče, zvýšení povědomí o významu a principech dětské paliativní péče a vytváření podmínek pro komplexní podporu rodin s vážně nemocnými dětmi. A to zejména prostřednictvím síťování poskytovatelů a odborníků v rámci DPP a vzdělávání současných i budoucích odborných profesí. Smyslem výzvy je také předávání dobré praxe a motivování udržet dobrou praxi v oboru.

 

Nová informační podpora pro lidi s rakovinou plic či metastázami na nich

1. 8. 2022

Nezisková organizace Amelie, z.s. spouští od 1.8.2022 web na podporu onkologicky nemocných lidí s rakovinou plic i jejich blízkých.

 

Pro energie bez exekucí

25. 7. 2022

Nová iniciativa nabízí cestu k redukování negativních důsledků energetické krize

 

Balíček opatření na podporu zdravotně znevýhodněných

18. 7. 2022

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravuje balíček opatření na podporu pro zdravotně znevýhodněné. Záměrem je sestavit zacílenou pomoc, ale zároveň nezasáhnout pouze několik úzce vymezených skupin. Změny reagují zejména na stávající inflaci a zdražování energií. Součástí balíčku je například zvýšení příspěvku na mobilitu, příspěvku na zaměstnávání OZP nebo úprava příspěvků na zvláštní pomůcky. Cílem je, aby uvedené změny byly účinné co nejdříve.

 

Prázdniny jsou tady! Chystáte se na hory? Tak čtěte pozorně.

16. 7. 2022

Pamatujete si staré knihy vycházek a túr z horských chat? Tato funkcionalita z takových knih vychází, ale je přizpůsobena 21. století. Jak být v horách ještě více v bezpečí? No přece s aplikací Záchranka v kapse a Horskou službou za zády! Ve videu se dozvíte, jak Elektronickou knihu túr

 

ePoukazy na zdravotnické pomůcky

11. 7. 2022

Máte ePoukaz? Do 4 dnů můžete mít zdravotní pomůcky doma

 

Nestůjte ve frontě, zřiďte si Mobilní klíč eGovernmentu a komunikujte s Úřadem práce ČR elektronicky

11. 7. 2022

logo úp-0Každé čtvrtletí dokládají příjemci příspěvku na bydlení, přídavku na dítě a zvýšeného příspěvku na péči příjmy a uhrazené náklady na bydlení za předchozí kvartál. Tato povinnost ale neznamená, že klienti musí trávit čas ve frontách. Podklady pro vyhodnocení nároku na výše uvedené dávky je možné zaslat elektronicky, např. přes Identitu občana (mj. bankovní identitu či Mobilní klíč eGovernmentu). Nově si zájemci ohou zřídit mobilní klíč na všech krajských pobočkách Úřadu práce ČR u přepážek označených logem Czech POINT.

 

Příspěvek na bydlení

2. 7. 2022

Podání žádosti on-line

 

 

WOMEN FOR WOMEN, o.p.s.

21. 6. 2022

 

Na co vše myslet a udržovat aktuální (nejen) kvůli vlastní smrti?

1. 6. 2022

Co vše může dávat smysl udržovat pro případ životní katastrofy? Především pro případ vaší smrti, ale alespoň částečně i pro případ vašeho kómatu, ztráty svéprávnosti či jiné neschopnosti konat.