Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proboštovští budou mít svého zubaře za rohem

3. 9. 2021

Proboštov – Problém nedostatku zubařů se táhne už několik let. Řeší ho města i kraje. V obcích a menších městech je praxe většinou taková, že lidé za svým zubařem mnohdy dojíždějí i desítky kilometrů. Proto když se vedení Proboštova podařilo, aby měla v obci vlastní stomatologickou ordinaci, jde jistě o počin hodný obdivu.

"Vedení obce s podporou jednoho proboštovského občana se podařilo do volných prostor v centru Beseda nalézt jak zubaře, tak fyzioterapeuta. Zubařská ordinace zde v posledních letech velmi chyběla a naši občané museli dojíždět někdy i mimo okres Teplice. To se však nyní změní. Zastupitelstvo obce již schválilo a vedení obce podepsalo smlouvu o nájmu nebytových prostor s novým lékařem. Pan doktor spolu se svým týmem se nyní zabývá stavebními úpravami ordinace," uvádí starostka obce Bc. Jana Životová.

Zmíněné stavební úpravy by měly být hotové v průběhu října a hned poté stomatologická ordinace spustí svoji činnost. V tomto týdnu tým ordinace BIONdent, s.r.o. Proboštov dal do provozu webové stránky, kde je možné se seznámit s jednotlivými členy týmu, ordinačními hodinami a také ceníkem služeb: http://biondent.cz/

Zájemci se mohou již nyní předobjednat pomocí předregistračního formuláře: http://biondent.cz/predregistracni-formular/

Kromě samotného zubního lékaře MDDr. Ondřeje Binara jsou členy týmu také implantolog a stomatochirurg MDDr. Lubomír Kudrna, dentální hygienistka Barbora Fajferová, DiS, zubní instrumentářka Michaela Holá, DiS a zubní sestra Martina Kunclová.

"Jsme zubní ordinace poskytující komplexní rodinnou péči. Pilíři naší práce je smysl pro detail, nadšení pro stomatologii a snaha o maximální preciznost. Jsme vybaveni nejmodernějšími technologiemi. Snažíme se stále vzdělávat a zlepšovat naše dovednosti. Prevence a dentální hygiena jsou pro nás prioritou, protože čistý chrup se nekazí," uvádí pan doktor Binar.

Stejně tak se podařilo nalézt nájemníky pro poskytování služeb rehabilitace. Co je však pro naše občany nejdůležitější, že se nejedná o soukromé výkony, ale výkony hrazené pojišťovnami. Zahájení činnosti fyzioterapeuta bude upřesněno. "Mám obrovskou radost, že se nám podařilo naplnit slib zajistit našim občanům plnohodnotné základní zdravotní služby," uzavírá starostka Životová.