Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průvodce zákony pro rodiče na rok 2021

10. 3. 2021

Průvodce zákony pro rodiče na rok 2021

Příručku vydala společnost Aperio, ke stažení je zdarma.

 

Jak zažádat o ošetřovné, co dělat v případě výpovědi pro nadbytečnost, jak postupovat při návratu z rodičovské dovolené do práce? 

Příručka je plná užitečných informací a novinek týkajících se právních předpisů souvisejících s rodičovstvím a je ke stažení zcela na webu Aperia - Společnosti pro zdravé rodičovství.

Nechybí v ní ani vzory žádostí, užitečné odkazy a kontakty či psychologické tipy, jak zvládat náročné situace.

„Rodiče v našem Průvodci zákony najdou všechny důležité informace, které v průběhu rodičovství budou potřebovat ‒ od mateřské přes ošetřovné až po pracovní podmínky. Nové kapitoly se věnují například ošetřovnému, výpovědi pro nadbytečnost či mimořádné okamžité pomoci. Přidali jsme i dvě kapitoly týkající se dopadů koronavirové krize na rodinu,‟ popisuje Miloslava Kramná, koordinátorka Aperio poradny. 

Průvodce zákony pro rodiče vydává společnost Aperio pravidelně již několik let a je součástí služeb, které Aperio rodičům poskytuje a usnadňuje jim tak cestu rodičovstvím. Mezi další bezplatné služby patří mj. právní a psychologická poradna, Linka pro mámy a táty nebo Průvodce porodnicemi.

Tereza Kochová