Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením spouští portál pracovní tržiště

11. 5. 2021

Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením spouští portál pracovní tržiště

Portál bude zajišťovat komfort pro lidi s handicapem při hledání práce a současně důrazně chránit jejich citlivá osobní data. Budoucí zaměstnavatel neuvidí na webu kompletní životopis, protože osobní data jsou šifrovaná, a teprve po souhlasu zájemce o práci jsou mu informace poskytnuty.

 

„K vytvoření portálu pracovnitrziste.cz nás vedla především stále komplikovaná situace na otevřeném trhu práce a absence prostředí, kde by se zaměstnavatelé a osoby se zdravotním postižením (OZP) mohli setkat. Vytváříme určitou platformu pro seznámení se zaměstnanec a zaměstnavatel. Nejsme zprostředkovatelé práce, ani pracovní agentura. Chceme jen spustit prostředí, kde se dva volné konce prostě spojí. Ve velkém nikdo s jednou ani druhou skupinou dlouhodobě nepracuje. Chceme v této oblasti pomoci. Jsme v kontaktu i s úřady práce.“ říká zakladatelka a předsedkyně Správní rady NFOZP Lenka Kohoutová.

Přihlášení do portálu je velmi jednoduché a intuitivní. Po zadání adresy www.pracovnitrziste.cz, každého zájemce z řad uchazečů i zaměstnavatelů povede portál jednoduchými, na sebe navazujícími kroky. Prvním z nich je zaregistrovat se. Následně zájemce vyplní profil, zadá životopis a je to. Firmy vyplní své požadavky. Vlastně portál působí jako každý jiný jen s tou výjimkou, že uchazeč o zaměstnání sám určí, které firmě se ozve. Samozřejmě, pokud si sám nevyhledá pracovní post v nabídce.

Cílem NFOZP je, aby si brzy portál našel své místo na trhu a byl aktivním prostředníkem pro budoucí zaměstnance a zaměstnavatele.

„Oslovujeme organizace a sociální služby, které pracují s osobami se zdravotním postižením. Navázali jsme spolupráci s pražskou Hospodářskou komorou. Zákoník práce je stejný pro člověka s handicapem i pro člověka zdravého. Jde pouze o smluvní dohodu dvou stran, která povede k oboustranné spokojenosti. Problém je v tom, že se velmi často lidé s handicapem podceňují, ale po velmi krátkém čase se ukáže, že jsou jedni z nejlepších zaměstnanců.“ říká ze zkušeností zakladatelka NFOZP Lenka Kohoutová.

Součástí pracovního tržiště jsou i poradny, jak pro budoucí zaměstnance, tak i zaměstnavatele. Všechny poradny jsou vázané na zaměstnávání osob se zdravotním postižením a jsou v nich k dispozici profesionálové z Hospodářské komory hlavního města Prahy, kteří dokážou poradit, jak se efektivně vypořádat s exekucemi, součástí je i právní poradna.

Zdroj: AVPO ČR

Klíčová slova: