Jdi na obsah Jdi na menu
 


Změny v tarifu k 1. 1. 2023

13. 10. 2022

Bohužel nás čeká i zvýšení cen. Rada kraje dnes schválila, že od 1. 1. 2023 dojde k plošnému zdražení všech jízdenek Dopravy Ústeckého kraje, a to následovně:

  • Jednotlivé jízdné zdraží o 24%
  • Jednodenní síťová jízdenka zdraží o 21%
  • 7denní jízdné zdraží o 16%
  • 30denní jízdné zdraží o 10%
  • 90denní jízdné zdraží o 8%

Z důvodu rychle rostoucí inflace a díky tomu i rostoucích nákladů dopravců se jedná o nevyhnutelný krok ze strany Ústeckého kraje. Rádi bychom i nadále udrželi komfort a četnost našich spojů, tak abychom vyhověli co největšímu množství cestujících, což znamená nutnost zvýšit příjmy z jízdného. Kraj totiž za stejný rozsah provozu dopravy i tak zaplatí dopravcům kvůli rostoucím cenám energií a pohonných hmot asi o 300 milionů více.

Zvýšení cen se nedotkne všech stejně, a tak pokud využíváte veřejnou dopravu pravidelně, vyplatí se vám pořídit si jednu z našich časových jízdenek, ty totiž i teď, po zdražení, vyjdou oproti jednotlivým jízdenkám ještě výhodněji.

Další variantou jak ušetřit na jízdném bude i nová ROČNÍ časová jízdenka, která vyjde levněji, než kdybyste si pořídili čtyři 90denní jízdenky za současnou cenu. Kdo si roční časovou jízdenku pořídí, vyhne se zdražení úplně. Roční jízdenka bude k dispozici pouze v mobilní aplikaci DÚKapka nebo k nahrání na kartu v informačních kancelářích našich dopravců.

Nakonec pro vás máme ještě jednu tarifní novinku. Nově bude možné využívat jednotlivé jízdné i jako tzv. zpáteční jízdenky v době časové platnosti jednotlivé jízdenky. To znamená, že pokud někam pojedete jen na otočku a zase zpátky, můžete to zvládnout jen s jednou jízdenkou DÚK.