Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové značení zastávek DÚK se právě odehrává ve Šluknovském výběžku a na Děčínsku

13. 8. 2024

 

Očištění, nalepení, lepší viditelnost, více informací. Přesně to jsou důvody, proč se Doprava Ústeckého kraje pustila do vylepšování označení autobusových zastávek. Většina z nich už byla ve špatném stavu a pro cestující nečitelná. Zároveň tím DÚK zjišťuje, v jakém stavu označníky jsou.

 

Pilotní projekt rozsáhlé revize stavu označníků začal v červenci. Na některých místech jste si již mohli všimnout nového vzhledu zastávek – kromě názvu informují také o tom, jaké autobusové linky tam zastavují, a o číslu nástupiště.

 

Je to další krok ke zlepšení cestování hromadnou dopravou po Ústeckém kraji. Přehlednost a snadná orientace je důležitá nejen pro místní obyvatele, ale i pro návštěvníky z jiných koutů republiky,“ dodává krajský radní Jan Růžička, pověřený vedením oblasti dopravy a silničního hospodářství.

 

Aktuálně pracovníci upravují označníky na Děčínsku a ve Šluknovském výběžku. Následovat budou i vybrané lokality na Ústecku a Litoměřicku. Celkem půjde v první fázi o více než tisíc zastávek.

 

Už nyní zaznamenáváme pozitivní reakce na nový vzhled zastávek, a proto bychom rádi s revitalizací označení pokračovali i v dalších částech kraje,“ říká vedoucí oddělení dopravní obslužnosti krajského úřadu Jakub Jeřábek.

 

zastavka.jpeg