Jdi na obsah Jdi na menu
 


Připomenutí 150. výročí vzniku a obnovy provozu Kozí dráhy

6. 10. 2021

Připomenutí 150. výročí vzniku a obnovy provozu Kozí dráhy

V sobotu 9. října 2021 od 10:00 do 16:00 hodin proběhne na nádraží v Telnici akce Připomenutí 150. výročí vzniku a obnovy provozu Kozí dráhy.
Tisková zpráva ze dne 5. října 2021
Telnice
 
Ústecký kraj, Správa železnic, oblastní ředitelství Ústí nad Labem a Destinační agentura Krušné hory zve všechny na ukázku drážních pracovních strojů a prohlídku dobových i současných fotografií a mapových podkladů Kozí dráhy.
 
„Na místě bude mimo jiné infostánek s turistickou nabídkou v Ústeckém kraji ve spojení s výhodami veřejné dopravy aneb na jednu jízdenku levně po celém kraji. Kozí dráhu totiž vnímáme jako ideální železniční koridor pro návštěvníky Českého Švýcarska, kteří se z Děčína dostanou do Telnice v Krušných horách a naopak,“ uvedl k akci náměstek hejtmana Ústeckého kraje a radní pro cestovní ruch Jiří Řehák a dodal: “Srdečně všechny také zvu na promítání filmu Záhada lokálek a následnou diskusi v kině v Telnici. Promítání začne ve 14:00 hodin.“
 
Na akci bude posílena doprava historickými autobusy v hodinovém intervalu od 10:00 do 16:00 hodin na autobusové lince 451 v úseku Ústí – Telnice a zavedena v hodinových intervalech kyvadlová doprava v úseku Libouchec – Telnice jako přípoj na linku 432 z Děčína.

Odkazy

Na nádraží v Telnici si připomeneme 150. výročí vzniku a obnovy provozu Kozí dráhy

 

plakát
 

mapa